RSSВерсія для друку
У Львові навчають надавати психологічну допомогу ветеранам АТО
24.06.2016

Інститут психічного здоров’я Українського католицького університету започаткував унікальну програму.

«Фахівці Інституту психічного здоров’я УКУ навчають, як надавати психологічну допомогу ветеранам АТО», – повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Інститут психічного здоров’я Українського католицького університету (УКУ) започаткував унікальну програму за методами когнітивно-поведінкової терапії «Соціально-психологічна підтримка адаптації ветеранів АТО». Впродовж 16-17 червня за цією програмою відбулися тренінги для психологів з усієї України.

Унікальність програми в тому, що вона зміщує акцент з психологічних проблем на людські ресурси – здатності психіки адаптуватися, справлятися з негараздами і перетворювати їх на потенціал для змін та розвитку стресостійкості, розповідають в УКУ. Впродовж двох днів учасники тренінгу обмінялися досвідом і отримали конденсат знань та умінь з таких тематичних блоків: мотивація, корисне мислення, емоційна регуляція, релаксація, техніки вирішення проблем.

Програму розробили п’ятеро фахівців у сфері психічного здоров’я – Віталій Климчук, Вікторія Горбунова, Галина Нетлюх, Олег Романчук та Андрій Карачевський. За їхніми словами, людина має п’ять ключових ресурсних якостей: усвідомлення цінностей і сенсу випробувань, здатність когнітивного коупінгу, володіння поведінковим коупінгом, соціальні ресурси і почуття гумору як здатність генерувати радість.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...