RSSВерсія для друку
У Криму буде створена громадська організація з захисту прав пацієнтів
27.08.2013

З такою ініціативою на загальному засіданні Громадських рад при Міністерстві охорони здоров'я та Раді міністрів Криму виступив голова комітету з питань бюджету, економічного розвитку та міжнародного співробітництва Сергій Петрухно.

 «Законодавство про охорону здоров'я громадян закріплює широкий перелік прав пацієнтів, а також надає можливості щодо їх захисту, про які, на жаль, більшість громадян або не поінформовані, або необґрунтовано вважають їх неефективними. Саме тому спільно з «Інститутом Удосконалення Сучасних Комунікацій» (Німеччина) нами розроблена концепція, структура і статут громадської організації з захисту прав пацієнтів», – повідомив Сергій Петрухно.

За його словами, завдання проекту полягають у наданні безкоштовної юридичної допомоги кримчанам у формі усних та письмових консультацій, складання проектів заяв, скарг та звернень, надання рекомендацій із зазначених питань, а також у збільшенні правової грамотності населення за допомогою розповсюдження брошур, пам'яток, рекомендацій та іншої друкованої продукції з питань прав пацієнтів і методів їх захисту.

Докладніше