RSSВерсія для друку
У країнах Європи щеплення від грипу є обов’язковим – Т.Бахтеєва
19.09.2012

У багатьох країнах Європи вакцинація від грипу занесена до списку обов’язкових. Про це під час прес-конференції повідомила Голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва

"У багатьох Європейських країнах вакцинація від грипу занесена до обов’язкових. У нас вона не входить до плану щеплень, але є ціла низка професій, серед яких і лікарі, і вчителі, які, враховуючи специфіку своєї роботи, яке передбачає спілкування з великою кількістю людей, прийшли до того, що вакцинація дає позитивний ефект протягом багатьох років. Її потрібно робити щорічно, адже штами грипу змінюються", – зазначила Т.Бахтеєва.

За її словами, вакцинуватися необхідно починаючи з вересня. Деякі підприємства централізовано та безкоштовно проводять імунізацію колективів.

"У нас величезна кількість підприємств, які самостійно закуповують вакцини та вакцинуються. Це надзвичайно надійний спосіб захисту від грипу", – додала Т.Бахтеєва.

Нагадаємо, відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011 №595, щеплення рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

На території України дозволені до використання чотири вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Нагадаємо, восени в Україні очікується спалахи грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/2010.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/921264-u-krayinah-evropi-scheplennya-vid-gripu-e-obovyazkovim--t.bahteeva/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...