RSSВерсія для друку
У Китаї заарештували близько двох тисяч виробників підроблених ліків
07.08.2012

Поліція в Китаї затримала понад 1900 людей і конфіскувала підроблені ліки та  супутні товари  на суму  1,16 мільярда юанів (182 мільйони доларів США) під час  урядових заходів, спрямованих на оздоровлення одного з найбільш швидко зростаючих у світі фармацевтичних ринків, повідомляє Bloomberg Businessweek.

У заяві Міністерства громадської безпеки країни мовиться, що конфісковані підроблені ліки незаконним чином рекламувалися як засоби лікування артеріальної гіпертензії, діабетів обох типів, шкірних захворювань і раку. Цей же документ зазначає, що у викритті фармацевтичних картелів по всій країні взяли участь 18 тисяч службовців поліції.

"У злочинців з'явилися нові способи маскування, і поки ще не всі підроблені ліки знищені", підкреслюється в заяві міністерства.

Підрахунки Всесвітньої організації охорони здоров'я показують, що на розвинених ринках підробленими є менш одного відсотка ліків, на ринках країн, що розвиваються, цей показник досягає 30 відсотків та більше. За даними Мережі міжнародної політики (International Policy Network), що базується у Вашингтоні  Китай і Індія є найбільшими постачальниками підробок, які щорічно стають причиною 700 тисяч смертей серед хворих малярією і туберкульозом.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/10777