13.02.2012

На базі пологового відділення №7 м. Києва відкрито перший у столиці перинатальний центр ІІІ рівня. Привітати колектив з цією подією та ознайомитися з роботою перинатального центру приїхали перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, голова Комісії ВРУ з охорони здоров'я материнства та дитинства Тетяна Бахтеєва, голова КМДА Олександр Попов, Віктор Пінчук та інші поважні особи, медична спільнота. 


"Під час ознайомлення з роботою тепер вже перинатального центру ми дізнались, що в перинатальному центрі народилась дитина вагою 485 грамів, і лікарі зроблять усе, щоб дати шанс цій дитині вижити та стати здоровою. Таке можливо лише в умовах подібних перинатальних центрів. І я сподіваємось, що Національна програма, яку ініціював Президент України, дозволить зберегти життя багатьом маленьким українцям, які народились з наднизькою вагою, а також зберегти здоров'я мам", - сказав Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко після ознайомлення з роботою перинатального центру. 
В рамках Національного проекту "Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства", що ініціюється Президентом України, була розроблена Концепція розвитку перинатальної допомоги у столиці. І відкриття першого перинатального центру ІІІ рівня у Києві стало стартом впровадження Національного проекту та Концепції в дію. 


Відповідно до Концепції в Києві планується створити 3 перинатальні центри ІІІ рівня, кожний з яких матиме певну спеціалізацію. Перинатальний центр, створений на базі пологового будинку №7, буде приймати вагітних з проблемами невиношування, а також породіль з передчасними пологами. Адже щороку у столиці народжується понад 1500 недоношених немовлят, в тому числі - з критично низькою вагою тіла. 
За прогнозами медиків, реалізація заходів, передбачених Концепцією, надасть можливість знизити рівень малюкової смертності на 20%, материнських втрат на 10%, підвищити ефективність перинатальної діагностики до 80% та зменшити частоту вроджених вад розвитку.


Детальніша інформація за адресою: