02.12.2015

Сьогодні у Києві пройшов Вакцинальний Саміт з міжнародною участю: «Державна політика України щодо імунопрофілактики: аналіз стану, шляхи удосконалення».

В рамках Вакцинального Саміту актуальні питання імунопрофілактики обговорили представники Міністерства охорони здоров`я, Міністерства освіти і науки, Ради національної безпеки і оборони, міжнародні експерти ВООЗ, ЮНІСЕФ, а також народні депутати України, лікарі та представники громадської організації «Імунний щит нації».

Учасники розглядали не лише проблеми постачання імунобіологічних препаратів в Україні, а й говорили про процес виробництва вакцин та їхній шлях до пацієнтів, про небезпеку неінфекційних захворювань, які можна і слід попередити. Фахівці представили доповідь щодо Еволюції Календаря вакцинації – які новації на сьогодні актуальні і чому. Але найголовніше питання стосовно якого усі учасники дійшли згоди і порозуміння — це питання створення Довгострокової стратегії імунізації, що є запорукою національної безпеки кожної країни.

Детальніше