RSSВерсія для друку
У Києві відбувся саміт з питань імунопрофілактики
02.12.2015

Сьогодні у Києві пройшов Вакцинальний Саміт з міжнародною участю: «Державна політика України щодо імунопрофілактики: аналіз стану, шляхи удосконалення».

В рамках Вакцинального Саміту актуальні питання імунопрофілактики обговорили представники Міністерства охорони здоров`я, Міністерства освіти і науки, Ради національної безпеки і оборони, міжнародні експерти ВООЗ, ЮНІСЕФ, а також народні депутати України, лікарі та представники громадської організації «Імунний щит нації».

Учасники розглядали не лише проблеми постачання імунобіологічних препаратів в Україні, а й говорили про процес виробництва вакцин та їхній шлях до пацієнтів, про небезпеку неінфекційних захворювань, які можна і слід попередити. Фахівці представили доповідь щодо Еволюції Календаря вакцинації – які новації на сьогодні актуальні і чому. Але найголовніше питання стосовно якого усі учасники дійшли згоди і порозуміння — це питання створення Довгострокової стратегії імунізації, що є запорукою національної безпеки кожної країни.

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...