RSSВерсія для друку
У Києві відбулась конференція для представників релігійних громад з метою об'єднання їхніх зусиль у протидії туберкульозу
14.06.2013

У Києві в рамках програми "Зупинимо туберкульоз в Україні" проведено конференцію "Роль та внесок релігійних громад у боротьбу з епідемією туберкульозу в Україні". Метою конференції було формування єдиного бачення та розуміння представників релігійних конфесій та церков щодо соціальної мобілізації місцевих релігійних громад для протидії епідемії туберкульозу.

Під час конференції учасники актуалізували свої знання про туберкульоз (симптоми, шляхи передачі, лікування), дізнались про заходи Загальнодержавної програми для протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки. Священики поділились досвідом кращих прикладів соціальної мобілізації місцевих релігійних громад, обговорили методи практичної допомоги хворим на туберкульоз, які вже втілюються в Україні, а також спільну позицію Церков та релігійних організацій України щодо протидії туберкульозу зусиллями місцевих релігійних громад.

Детальніше…