RSSВерсія для друку
У Києві створили реєстр дітей, хворих на епілепсію
05.12.2012

У столиці створили реєстр дітей, що хворіють на епілепсію, – цей досвід розповсюджуватимуть на всю Україну. Про це поінформував головний дитячий невролог МОЗ України Володимир Мартинюк, повідомили УНН у прес-службі КМДА.

Необхідність створення реєстру хворих дітей на епілепсію полягає в можливості оптимізації їхньої реабілітації, освіти та соціальної адаптації – стверджують фахівці. Також під час круглого столу столичні медики розглядали сучасні підходи до діагностики та лікування дітей.

Крім того, група компаній "Медексперт" презентувала соціальну програму "Дитинство без обмежень – шлях до майбутнього", що покликана об’єднати зусилля фахівців різних галузей і спрямована на реабілітацію, соціалізацію та інтеграцію в суспільство дітей із неврологічними та психічними захворюваннями.

 

Діти, хворі на епілепсію, проходять лікування у Київському міському центрі дитячої епілепсії, який працює на базі неврологічного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні № 1. Щороку медичну допомогу в Центрі отримують більше тисячі дітей. Фахівці Центру використовують найсучасніші терапевтичні методики та препарати. Лікуються маленькі кияни безкоштовно.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1068486-u-kievi-stvorili-reestr-ditey,-hvorih-na-epilepsiyu/