RSSВерсія для друку
У Києві стартувала французька кампанія із профілактики ВІЛ
07.11.2011

У Києві стартувала інформаційна кампанія із профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, подібна до тої, яка була проведена у Франції у 2009 році Національним інститутом охорони здоров’я (INPES), мета якої - поширення відповідної інформації серед населення, передусім молоді, та протидія дискримінаційному ставленню до людей, уражених ВІЛ.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомили представники організаторів кампанії: Посольства Франції в Україні, Французького інституту в Україні, Товариства Червоного Хреста України і Французького Червоного Хреста.

Кампанія передбачає розміщення інформаційних матеріалів у столичному метрополітені та в освітніх закладах Києва.

Крім того, з 3 до 25 листопада у книгарні-кав’ярні «Бабуїн» діятиме виставка «Знати – це вже боротися», яка у доступній формі розповідатиме про вірус СНІДу з наукової точки зору. Також буде відкрита експозиція тематичних плакатів Товариства Червоного Хреста України.

Аташе з питань співробітництва Посольства Франції в Україні Лоранс Леводель на прес-конференції підкреслила, що згідно зі звітом Об’єднаної програми ООН по ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) і Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна, на жаль, залишається осторонь загальносвітової тенденції зниження темпів поширення ВІЛ/СНІДу - 1,3% українців віком від 15 до 49 років є носіями вірусу, але лише кожен четвертий з них знає про свій ВІЛ-позитивний статус, більшість ВІЛ-інфікованих дізнаються про це вже на критичній стадії хвороби.

У свою чергу, головний радник закладів охорони здоров`я Франції, директор Департаменту міжнародних відносин Міністерства охорони здоров`я Франції Стефан Мансьон зазначив, що сьогоднішня ситуація з ВІЛ/СНІДом в Україні нагадує ту, яка була у Франції, і тому Україні не потрібно «вигадувати велосипед», натомість варто скористатися запропонованим досвідом.

Зокрема, за його словами, у боротьбі з ВІЛ/СНІДом необхідно слідувати трьом ключовим етапам: інформаційне попередження суспільства, виявлення захворювання, доступ до медичної допомоги.

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/226010