RSSВерсія для друку
У Києві планують відкрити ще 21 амбулаторію сімейної медицини
24.09.2012

У столиці відбулося засідання Комітету з економічних реформ. Керівництво міста обговорювало з фахівцями-практиками та медичною громадськістю хід реформування системи охорони здоров’я Києва. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Увагу зосередили на результатах роботи Дарницького та Дніпровського районів, де протягом року впроваджують нову систему медобслуговування. Розглянули і концепцію реформування екстреної медичної допомоги та забезпечення медичних працівників службовим житлом та квартирами.

Під час своєї доповіді начальник Головного управління охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв зауважив, що зважаючи на позитивний результат медичного обслуговування у пілотних районах та національний план впровадження реформи медичної газі, на часі перетворення й у інших районах Києва.

Він також зазначив, що протягом 2011–2012 років у Києві було створено 74 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. До кінця поточного року планують відкрити ще 21. Наразі ж в місті працює 103. Ці амбулаторії значно наблизили до киян первинну медико-санітарну допомогу та зменшили навантаження на існуючі амбулаторно-поліклінічні заклади. Із розвитком мережі амбулаторій загальної практики у пацієнтів також з’явилася можливість здачі лабораторних обстежень та забору аналізів.

Детальніше:

http://www.unn.com.ua/ua/news/930706-u-kievi-planuyut-vidkriti-sche-21-ambulatoriyu-simeynoyi-meditsini/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...