20.09.2012

Під час конференції «Москва - Київ: нові горизонти інвестиційного співробітництва» відбулося підписання безстрокового Протоколу про співробітництво між Головним управлінням охорони здоров'я Києва та Департаментом охорони здоров'я Москви.
«Одним з найцікавіших проектів, що успішно діють в Москві є обов'язкове медичне страхування. Там його запровадили ще у 1992 році. Тому використовуючи позитивний досвід сусідів, ми хочемо вже цього року запровадити пілотний проект обов'язкового медичного страхування в Києві », - зазначив начальник Головного управління охорони здоров'я Віталій Мохорев.
Він також зазначив, що зараз міста-побратими рухаються паралельними шляхами в напрямку реформування служби первинної допомоги. Однак сусіди випереджають в цьому столицю України, тому досвід Москви буде надзвичайно корисним для київських медиків.
Документ передбачає поліпшенням методів і форм управління охороною здоров'я обох столиць. Здійснення взаємних обмінів фахівцями для ознайомлення з науковими досягненнями, передовими технологіями в медичній практиці, досвідом реформування охорони здоров'я. Також пройдуть спільні наукові з'їзди, симпозіуми, конференції та інші науково-практичні заходи.

Детальніша інформація за адресою:

http://gksn.org.ua/novosti/v-kieve-hotjat-vesti-objazatelnoe-medicinskoe-strahovanie.html