RSSВерсія для друку
У Києві хочуть ввести обов'язкове медичне страхування
20.09.2012

Під час конференції «Москва - Київ: нові горизонти інвестиційного співробітництва» відбулося підписання безстрокового Протоколу про співробітництво між Головним управлінням охорони здоров'я Києва та Департаментом охорони здоров'я Москви.
«Одним з найцікавіших проектів, що успішно діють в Москві є обов'язкове медичне страхування. Там його запровадили ще у 1992 році. Тому використовуючи позитивний досвід сусідів, ми хочемо вже цього року запровадити пілотний проект обов'язкового медичного страхування в Києві », - зазначив начальник Головного управління охорони здоров'я Віталій Мохорев.
Він також зазначив, що зараз міста-побратими рухаються паралельними шляхами в напрямку реформування служби первинної допомоги. Однак сусіди випереджають в цьому столицю України, тому досвід Москви буде надзвичайно корисним для київських медиків.
Документ передбачає поліпшенням методів і форм управління охороною здоров'я обох столиць. Здійснення взаємних обмінів фахівцями для ознайомлення з науковими досягненнями, передовими технологіями в медичній практиці, досвідом реформування охорони здоров'я. Також пройдуть спільні наукові з'їзди, симпозіуми, конференції та інші науково-практичні заходи.

Детальніша інформація за адресою:

http://gksn.org.ua/novosti/v-kieve-hotjat-vesti-objazatelnoe-medicinskoe-strahovanie.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...