RSSВерсія для друку
У киян хочуть забрати унікальний кардіоцентр
24.04.2012

У Київраді зареєстровано проект рішення про передачу міської клінічної лікарні “Київський міський центр серця” у державну власність, до сфери управління Міністерства охорони здоров’я.Йдеться про передачу цілісного майнового комплексу на безоплатній основі. Проект рішення оприлюднив на Facebook депутат Київради Олексій Давиденко. Документ підготовлено з урахуванням звернення Центру серця (лист від 13.03.2012 р.).

Як інформує депутат, також є звернення комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я за підписом голови комітету Тетяни Бахтєєвої, в якому зазначається, що «наявний нині у центру статус закладу охорони здоров’я комунальної власності міста Києва істотно ускладнює діяльність центру, який фактично виконує функції клініки загальнодержавного значення. Фінансування центру з міського бюджету на медичні вироби за останні 4 роки не перевищувало 10% від загальної потреби, а на сервісне та технічне обслуговування обладнання кошти взагалі не виділялися».

Ініціатори перепідпорядкування Центру серця вважають, що для міського бюджету така високовартісна клініка є великим навантаженням.

Детальніше http://health.unian.net/ukr/detail/232979