RSSВерсія для друку
У Харкові 111 аптечних установ беруть участь у реалізації пілотного проекту для хворих на гіпертонію
17.07.2013

У Харкові працює 111 аптечних установ, котрі беруть участь у реалізації пілотного проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Правом виписувати такі рецепти в Харкові наділені 528 лікарів.

Про це під час прямої телефонної лінії в газеті «Вечірній Харків» повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Галина Сіроштан. За її словами, найближчим часом у списку ліків у рамках пілотного проекту з'являться також і безкоштовні препарати.

Зараз наказом Міністерства охорони здоров'я України затверджено перелік із 249 ліків для гіпертоніків, на які поширюється знижка від 5 до 30%. При цьому, за словами Галини Сіроштан, вже підготовлений проект постанови Кабінету Міністрів України, відповідно до якого ліки для гіпертоніків будуть розподілені на три групи: препарати першої групи можна буде придбати безкоштовно, другої — зі знижкою 5-50%, третьої — за повною вартістю. Прийняття цієї постанови очікується найближчим часом.

Детальніше…