RSSВерсія для друку
У Європі найбільш розповсюдженим є грип типу А
26.11.2012

У Європейському регіоні протягом 46 тижня серед виявлених позитивних на грип зразків, переважав вірус типу А. Про це йдеться у тижневому звіті ВООЗ щодо грипу у Європі.

 13 з 41 країни Європи повідомили про спорадичну географічну поширеність грипу, а 7 з 40 повідомили про тенденції до зростання.

Частина позитивних на грип зразків, узятих від пацієнтів з ГПЗ та ГРІ в дозорних пунктах, трохи зросла, як і число самих протестованих зразків: 2,3% виявилися позитивними на грип.

81 зразок дав позитивний результат на грип: 46 - на вірус грипу А та 35 - на вірус грипу В. З числа виявлених вірусів грипу типу А 28 були субтіпіровани: при цьому 7 визначені як A (H3), а 21 - як A (H1 ) pdm09.

В Україні на грип та ГРВІ вже захворіло більше мільйону українців. За даними ВООЗ найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Щеплення від грипу не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Відповідно до Наказу МОЗ від 16.09.2011№595, щеплення від грипу рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1051543-u-evropi-naybilsh-rozpovsyudgeenim-e-grip-tipu-a/