RSSВерсія для друку
У Ізраїлі ухвалять закон про примусову госпіталізацію хворих на анорексію
10.04.2012

Боротьба з ожирінням призводить до анорексії. Це підтверджує випадок 31-річної жительки кир’ят-Малахі Тамар Майї Браунер, передає "NEWSru Israel". Як стало відомо газеті "Едіот Ахронот", жінка померла від зупинки серця внаслідок розвитку анорексії.
Відомо, що за рік жінка, яка працювала медсестрою "швидкої допомоги", втратила 90 кг. Якщо раніше вона важила 120 кілограмів, то незадовго до смерті обстеження показало: жінка важить всього 30 кілограмів.
Стрімко схуднути Тамар змогла, сівши на жорстку дієту. Однак так і не зуміла зупинитися. Дієта стала для неї нормальним режимом харчування. За кілька місяців до смерті стан здоров'я Тамар початок значно погіршуватися, але жінка відмовилася від госпіталізації.
Треба сказати, випадок Браунер не єдиний. Медики попереджають: прагнення до ідеальної фігури може обернутися серйозними проблемами зі здоров'ям. Особливо це стосується людей, які раніше страждали від ожиріння. Зайва вага в минулому говорить про те, що людина схильна до ненормальної харчової поведінки. Ожиріння і анорексія - дві сторони однієї медалі.
Щоб захистити пацієнтів від самих себе, ізраїльські чиновники пропонуютьухвалити закон, що затверджує примусову госпіталізацію хворих, страждаючих анорексією. Наразі відповідний документ знаходиться на розгляді Кнесету.

 

Детальніше за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/7412