RSSВерсія для друку
У Донецьку почала працювати «Школа практикуючого лікаря»
02.12.2013

Міським центром здоров’я м. Донецька на базі тренінгового центру первинної медико-санітарної допомоги №2 було організоване перше заняття для сімейних лікарів «Школа практикуючого лікаря», присвячене темі лікування та профілактики цукрового діабету.

Під час практичного заняття відпрацювали навички роботи з глюкометрами, що дозволить поліпшити проведення діагностичних та скринінгових досліджень з ранньої діагностики цукрового діабету та контролю рівня глюкози в крові. Проведення таких заходів планується щомісячно.

Нагадаємо, з метою удосконалення професійного та міждисциплінарного інформування (навчання) сімейних лікарів, а також згідно рекомендацій Громадської Ради МОЗ України, Всеукраїнським лікарським товариством та ГО «Серце нації» запроваджено проект «Школа практикуючого лікаря». Програмою передбачаються освітні та навчальні заходи, насамперед, серед лікарів первинної ланки з ряду важливих лікувально-профілактичних напрямків: серцево-судинних захворювань, ендокринології, гастроентерології, невідкладної допомоги, жіночого здоров’я, немедикаментозних методів лікування та реабілітації хронічних неінфекційних захворювань тощо

Джерело