RSSВерсія для друку
У Черкаській області активно функціонують соціальні центри матері та дитини
06.08.2013

 

На Черкащині налагоджена системна робота з надання соціальної підтримки матерям та дітям. Зокрема у Черкаському обласному соціальному центрі матері та дитини перебувають жінки на сьомому-дев’ятому місяці вагітності та матері з дітьми віком до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку.

 

 

Функціонування «Обласного соціального центру матері та дитини» забезпечує соціальну підтримку, надає матерям з дітьми унікальні можливості в умовах цілодобового перебування виховувати власну дитину, поступово долаючи проблеми, здобуваючи освіту, професію, формуючи навички самостійного життя.

 

 

 

Як зазначають у Черкаському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, у 2010 році в закладі перебували п’ятеро матерів і п’ятеро дітей (надано 164 соціальні послуги), у 2011 році – 10 матерів і 10 дітей (1006 соціальних послуг), у 2012 році – 10 матерів і 11 дітей (1714 соціальних послуг), протягом шести місяців 2013 року – шестеро жінок і шестеро дітей. У результаті роботи спеціалістами Центру організоване медичне обстеження всіх жінок з дітьми, а також їх навчено практичним навичкам самообслуговування та догляду за дитиною. Крім цього, спеціалісти Центру допомогли жінкам налагодити зв’язки з родиною, встановити дружні стосунки з соціальним оточенням, відновити документи, зменшити асоціальну поведінку, а шістьом жінкам – вирішити житлово-побутові проблеми.