RSSВерсія для друку
У Бразилії - епідемія лихоманки: туристам рекомендують обов'язково вакцинуватися
04.04.2018

МЗС попереджає українців про спалах епідемії жовтої лихоманки в Бразилії.

Міністерство закордонних справ України попереджає українців про спалах епідемії жовтої лихоманки в Федеративній Республіці Бразилія. Про це йдеться у повідомленні департаменту консульської служби МЗС України. "У зв’язку зі спалахом епідемії жовтої лихоманки у Бразилії, зокрема у штатах Ріо-де-Жанейро, Сан-Пауло, Мінас Жераїс, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які подорожують до Бразилії (до штатів Ріо-де-Жанейро, Сан Пауло, Мінас Жераїс, Амапа, Мато Гроссо, Пара), завчасно здійснювати превентивні заходи з метою мінімізації можливих ризиків зараження", - йдеться в попередженні. При цьому станом на 2 квітня 2018 року відсутня вимога щодо обов’язкового щеплення проти жовтої лихоманки для туристів при в’їзді до Бразилії (крім туристів, які подорожують з Анголи та Демократичної Республіки Конго).

"Проте Всесвітня організація охорони здоров’я проводить активну роботу з інформування туристів щодо необхідності щеплення проти вірусу жовтої лихоманки", - йдеться в попередженні. У цьому зв'язку сказано, що не підлягають вакцинації діти до 9 місяців, вагітні жінки, особи з важкими формами алергії на білок, особи з важким імунодефіцитом. Водночас українці, які вже перебувають у Бразилії, можуть зробити щеплення в медичних пунктах на території країни. "У разі виявлення захворювання рекомендуємо громадянам України негайно звернутися до медичних установ для отриманням допомоги", - заявили в МЗС.

Детальнішеhttps://health.unian.ua/country/10068086-u-braziliji-epidemiya-lihomanki-turistam-rekomenduyut-obov-yazkovo-vakcinuvatisya.html