RSSВерсія для друку
У 2012 році фінансування виклику швидкої збільшилося з 6 до 25 гривень
17.01.2013

Минуло року фінансування одного виклику  швидкої збільшилося у 4 рази- з 6 до 25 гривень. Про це на прес-конференції у МОЗ повідомив заступник Міністра охорони здоров'я Олександр Толсталов,  передає  кореспондент  УНН.

"Екстрена медична допомога передбачає не стільки екстериторіальність та збільшення у кілька разів числа пунктів базування карет швидкої допомоги, але й покращення оснащення карет медикаментами й обладнанням",- заявив Толсталов.

Заступник Міністра повідомив про те, що планується функціонування двох типів швидкої допомоги – BC. Останні будуть краще обладнанні. Надавати у них допомогу можна буде кілька годин, запевнив Толсталов.

Згідно з законом про екстрену мед допомогу, який вступив у силу 1 січня 2013 року, медична допомога розподіляється на екстрену та невідкладну. Екстрена допомога надється у разі серцевих захворювань, поранень, отруєнь, пологів та патології вагітності і ще ряду захворювань, а невідкладна- при загостренні хронічних захворювань та раптових хвороб. Розподіл викликів швидко ї мед допомоги на екстрені та не екстрені відбувався після аналізу викликів служби  ШМД.

У 2011 році до служби мед допомоги надійшло близько 13,9 млн викликів, з них у понад 11,7 млн випадків до пацієнтів були направлені карети з фахівцями, при цьому майже 2,3 млн громадян потребували госпіталізації, у 444 тис. були офіційні направлення від лікарів. Тобто майже 9 млн громадян було надано фактично амбулаторну допомогу вдома.

Джерело