RSSВерсія для друку
Турецькі гінекологи зажадали конституційних гарантій права на аборт
08.06.2012

Турецькі гінекологи зажадали від влади закріпити право на аборт в новій конституції країни. Товариство акушерства і гінекології представило парламентській комісії за погодженням конституції доповідь під заголовком " Аборт - право на здорову народжуваність і здоров'я", повідомляє ІА REGNUM.

Доповідь була підготовлена професійною організацією у зв'язку з ініціативою турецького уряду, який розробив закон, що забороняє виконання операцій переривання вагітності за відсутності медичних показань.

Автори доповіді підкреслили, що в країнах, де аборти законодавчо заборонено, фіксується високий рівень материнської смертності. Обмеження доступу до послуг з переривання вагітності веде до неминучого збільшення кількості кримінальних абортів.

Акушери і гінекологи також нагадали, що Туреччина підписала угоду ООН, в якій закріплено право жінок самостійно приймати рішення, що стосуються її здоров'я, зокрема  переривання вагітності. У зв'язку з цим фахівці зажадали від влади відповідних конституційних гарантій.

Згідно з чинним  законодавством у Туреччині, аборт за бажанням вагітної дозволяється проводити не пізніше 10 тижнів. При наявності загрози здоров'ю жінки перервати вагітність можна в будь-який момент.

 

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/8822