RSSВерсія для друку
Триває співробітництво України та Групи Помпіду щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів
21.02.2012

Як повідомляє прес-служба Державної служби України з контролю за наркотиками, у Києві відбулася консультативна зустріч Володимира Тимошенка, голови Державної служби України з контролю за наркотиками, з Робертом Телцров, представником Групи з боротьби зі зловживанням та незаконним обігом наркотичних засобів (Група Помпіду) Ради Європи. Як відомо, Україна й Група Помпіду прагнуть розвивати й поглиблювати взаємовигідне співробітництво — обговорюється можливість набуття членства нашою державою у цій міжнародній організації.

Сторони обмінялися думками з питань, що становлять взаємний інтерес: підготовка до міжнародної конференції, організатором якої виступає Державна служби України з контролю за наркотиками, що відбудеться в Києві 21–23 травня 2012 р. у взаємодії з міжнародними організаціями, і розробка проекту Національної стратегії контролю за наркотиками на період до 2020 р. (далі — Національна стратегія). Учасники зустрічі обговорили також основні напрями подальшої двосторонньої співпраці й можливості реалізації спільних проектів щодо профілактики наркоманії та наркозлочинності.

Р. Телцров запропонував розглянути досвід боротьби з розповсюдженням наркотиків у пенітенціарній системі країн Східної Європи. Зі свого боку В. Тимошенко запропонував власне бачення вирішення цих проблем, які знайдуть відображення в проекті Національної стратегії, а також поінформував про підготовку в Україні пілотного проекту, втілення якого даватиме шанс наркозалежним особам, що звільняються з місць позбавлення волі, розпочати нове життя без наркотиків й адаптуватися в соціумі.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.apteka.ua/article/126719

 

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...