RSSВерсія для друку
Третина українців цьогоріч вакцинувалися від туберкульозу
19.07.2012

За п'ять місяців поточного року проти туберкульозу вакцинувалися 31,9% українців. Про це поінформувала народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєваа, повідомили УНН у прес-службі Партії регіонів.

 

"За п'ять місяців 2012 року вакциновано проти туберкульозу 31,9%; проти поліомієліту – 25,2%; коклюшу, дифтерії та правця – 13,5%; гемофільної інфекції – 30,3%; кору, паротиту та краснухи – 21,2 %; гепатиту В – 26,8% українців. Як бачите, ситуація дійсно складна, і недоробки щодо забезпечення наших дітей вакцинами просто неприпустимі", – сказала Т.Бахтеєва.

 

Основною причиною такого рівня охоплення імунізацією є антивакинальна кампанія, яка проводилась у ЗМІ та відмова батьків від щеплення дітей.

 

Нагадаємо, вакцинування від туберкульозу проводиться, згідно з Календарем щеплень, у перші дні життя в пологовому будинку. Якщо вакцинувати дитину в цей час з певних причин неможливо, щеплення може бути зроблено протягом перших трьох місяців життя.

 

Як повідомляв УНН, у Україні зареєстровано епідемію туберкульозу. За останніми даними, близько 500 тисяч українців є хворими.

 

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/827217-tretina-ukrayintsiv-tsogorich-vaktsinuvalisya-vid-tuberkulozu/