RSSВерсія для друку
Товариство Червоного Хреста України
13.04.2011

Робота Товариства Червоного Хреста України є неоціненною у популяризації міжнародного гуманітарного права в Україні.

Цього року патронажній службі милосердя Червоного Хреста України виповнюється 50 років.

Заснована в 1961 р. патронажна служба милосердя Товариства Червоного Хреста України, яка на сьогодні налічує 3200 посад, має на меті надання медичної допомоги, догляду, соціально-побутового обслуговування одиноким престарілим та непрацездатним громадянам, інвалідам, ветеранам війни та праці, а також проведення освітніх та профілактичних програм серед населення. Крім надання медичної допомоги за призначенням лікарів, патронажні сестри здійснюють індивідуальний догляд за хворими, вирішують багато питань, пов'язаних з наданням побутових послуг, організацією консультацій лікарів, влаштуванням пацієнтів до будинків-інтернатів тощо.

Організовуючи медико-соціальне обслуговування, Товариством Червоного Хреста, в першу чергу, приділялася увага одиноким громадянам похилого віку та інвалідам, які частково або повністю втратили здатність до пересування та самообслуговування.

В системі патронажної служби працюють 100 медико-соціальних центрів та 359 кімнат.

У співпраці з органами охорони здоров'я в медико-соціальних центрах організовуються прийоми пацієнтів лікарями - геріатрами, терапевтами, іншими фахівцями, щорічно проводилося близько 100 тисяч консультацій.


Детальна інформація на сайті:

http://www.redcross.org.ua/