RSSВерсія для друку
Тисяча українців потребують трансплантації нирки щорічно
18.04.2012

Щороку тисяча українців потребують трансплантації нирки. Про це на прес-конференції розповів головний трансплантолог МОЗ Юрій Ніконенко, повідомляє.

"Ми підготували багато спеціалістів, у нас є 7 повністю обладнаних центрів, ми можемо щоденно робити трансплантацію. Але через те, що закон не адоптований до суспільства і суспільство до нього не готове, ми не робимо трупних трансплантацій. За 2011 рік ми провели усього 86 трупних трансплантацій нирки. А щороку трансплантації нирки потребує 1 тис осіб. Через це люди їдуть за кордон і роблять операції там. І якщо ситуація не зміниться, суспільство залишиться без вкрай необхідного методу лікування патологій різних органів", - розповів О. Ніконенко. 

Трансплантація нирки дає змогу перестати людині жити на діалізі, а щороку таких нараховується близько 20 тисяч осіб. Але отримують процедуру лише 4,5 тисяч, іншу просто не потрапляють до медичних закладів.
За словами директорі Інституту хірургії та трансплантології ім.О.О.Шалімова Юрія Поляченко, через недовіру суспільства до трансплатнології та різні випадки, які мали місце в країні, Україна не лише не прогресує, а й відходить назад у питаннях розвитку цього методу лікування.
Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/7737