RSSВерсія для друку
Тігіпко наказав забезпечити всіх інвалідів візками та протезами
20.07.2012

Віце-прем’єр-міністр України-Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко закликав місцеві держадміністрації вжити заходів для того, аби всі інваліди були забезпечені візками та протезами за індивідуальною заявкою. Про це повідомили у прес-службі урядовця.

"Ми прийняли закон, який дозволяє інваліду отримати крісло чи протез за індивідуальним замовленням. Усі інваліди підтримують це рішення. Але на місцях деякі чиновники несерйозно ставляться до цього. Ми повинні забезпечити, щоб механізм індивідуального замовлення працював, як годинник", - наголосив Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр зазначив, що деякі місцеві державні адміністрації та органи соціального захисту не забезпечують вчасного оформлення відповідних документів для передачі їх виробникам технічних засобів реабілітації.

"Проблему потрібно усунути. Якщо ні – будуть кадрові рішення, ми жорстко пройдемося по кадрах, але я не допущу повернення до тендерів", - сказав Сергій Тігіпко.

Він також додав, що скасування тендерів на закупівлю інвалідних візків та протезів завдало потужного удару по корупції в цій сфері.

Джерело:

 

http://www.unn.com.ua/ua/news/828358-tigipko-nakazav-zabezpechiti-vsih-invalidiv-vizkami-ta-protezami/