RSSВерсія для друку
Тернопільчанка після кесаревого розтину прокинулася без нирки
20.07.2012

У Тернополі місцева багатодітна мати Галина Сливка після кесаревого розтину прокинулася без нирки. Жінка впевнене, що життєво важливий орган в неї разом з дитиною витяг лікар, повідомляє ТСН. 

Галина вже протягом чотирьох років намагається встановити істину, однак ні медики, ні правоохоронці не знають, куди поділися нирка жінки. Як розповідають місцеві медики, ані тривимірний рентген, ані УЗО так і не змогли відшукати таємничо зниклий орган.

Зазначимо, у тому, що до пологової операції всі органи були на місці у багатодітної матері сумнівів немає, адже перед операцією її обстежували у районній лікарні. Галина вважає, що лікарі, які робили кесарів розтин, просто скористалася тим, що жінка неосвічена і ніколи не дізнається, скільки органів і які мають бути в її організмі.

Водночас, акушер-гінеколог, який робив операцію Галині готовий поклястися на Біблії, що він не чорний трансплантолог, і що він не чіпав нирку жінки. Його слова ніби підтвердила прокуратура, однак жодних доказів не знайшла.

Примітно також, що київські лікарі взяли сторону жінки і переконані, що нирку в неї й справді вкрали.

Зазначимо, перша пересадка нирки була зроблена в Україні в 1933 році харківським хірургом. Собівартість такої операції в Україні на сьогодні сягає 150 тис грн. На заході нирка із пересадкою тягне на 130 тис євро.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/10160