RSSВерсія для друку
Тендерні закупівлі мають стати прозорими та чесними, - міністр охорони здоров'я України
21.07.2011

Міністерство охорони здоров'я відпрацьовує новий підхід до проведення тендерних закупівель. "Тендерні закупівлі мають проходити прозоро і зрозуміло для кожного, - підкреслив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко. - Існує декілька шляхів, якими цього можна досягти. Ми переглядаємо номенклатури лікарських препаратів, які закуповуються за державні кошти - визначаємо, які препарати є найбільш необхідними нашим пацієнтам. До цього процесу залучаються безпосередньо практикуючі лікарі".

Міністр наголосив, що з наступного року планується максимально збільшити забезпечення найнеобхіднішими ліками першого ряду всіх пацієнтів, а не вибірково. Цьому сприятимуть жорсткий підхід до цінової політики: ліки мають бути якісними, але доступними, щоб ми могли забезпечити якомога більшу кількість хворих.

Олександр Аніщенко зазначив, що зараз Міністерство працює над введенням електронних торгів, які сприятимуть значній економії коштів, збільшенню кількості учасників торгів і зниження ризику корупції. Зокрема така форма проведення тендерів дозволить виключити людський фактор під час закупівлі.

Міністр дав доручення своїм підлеглим провести зустріч з представниками громадських організацій, які опікуються проблемами людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, хворих на фенілкетонурію, туберкульоз для інформування про наявність препаратів та хід державних закупівель, а також визначення проблем та шляхів їх рішення.

 http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20110720_2.html