RSSВерсія для друку
Т.Бахтеєва: протягом року зарплата лікаря в середньому зросте на 700 грн
24.02.2012

 За останні два роки для підвищення престижності праці медичних працівників системно вживаються заходи по збільшенню їм заробітної плати. Про це розповіла народний депутат від фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва, повідомили у прес-службі Партії регіонів.


Зокрема, за її словами, з 2011 року суттєво збільшено розміри надбавок до посадових окладів (до 60%) для медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим на відкриті форми туберкульозу.


Вона також наголосила, що державним бюджетом на 2012 рік передбачено, що протягом року середня заробітна плата лікаря-хірурга вищої категорії у стаціонарі зросте на 861 грн, дільничного лікаря-терапевта вищої категорії - на 704 грн, фельдшера вищої категорії - на 540 грн.


Т.Бахтеєва повідомила, що будуть фінансово забезпечені: виплата на оздоровлення в розмірі посадового окладу при наданні основної щорічної відпустки; збереження середньої заробітної плати за кожним місцем роботи при направленні на навчання; виплата разової грошової допомоги випускникам медичних і фармацевтичних вузів, які виявили бажання працювати в сільській місцевості, що буде сприяти залученню випускників медичних ВНЗ до роботи в установах охорони здоров'я первинної ланки в сільській місцевості.


"Таким чином, можна сміливо стверджувати, що слова нинішньої влади не розходяться з ділом. Сьогодні реформа системи охорони здоров'я Україна перестала бути способом піару і стала реальністю нашого життя. І це дуже важливо, оскільки добробут і сталий економічний розвиток будь-якої держави безпосередньо залежить від стану здоров'я населення", - резюмувала народний депутат.