RSSВерсія для друку
Сучасні ліки не завжди кращі старих
23.05.2012

Багато споживачів помилково вважають, що сучасні ліки безпечніше, ніж їх попередники " зі стажем", і що схвалення з боку держави отримують тільки найкращі препарати, у яких немає серйозних побічних ефектів. Це значить, що покупці ризикують, навіть маючи про це уявлення, повідомляє Internal Medicine.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалює новий препарат, якщо користь від його застосування перевищує всі можливі ризики. Більш того, не факт, що нові ліки ефективніше аналогів, які вже є на ринку. Проте згодом, коли препарат куплять мільйони людей, у нього несподівано можуть виявитися побічні ефекти.

На вибір покупця здатні впливати навіть найпростіші заяви і попередження.  Лікар Стівен Волошин і співробітники Дармутського інституту охорони здоров'я та клінічної практики разом з дослідницькою Інтернет-компанією Knowledge Networks провели експеримент: вони придумали два препарати від проблем із серцем і два від печії. Питання, яке вони задали  учасникам експерименту, звучало так: " Який препарат ви  б обрали?"

Людям сказали, що обидва "серцевих" препарати безкоштовні і здатні знизити рівень холестерину, але лише один з них зменшує ризик серцевого нападу. Коли їм нагадали, що інший препарат знижує винятково холестерин, 71% добровольців зробив свій вибір на користь кращого препарату. І лише 59% обирали його, коли зауваження не робилося.

Детальніше:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/8262