RSSВерсія для друку
Створено вакцину проти гепатиту С
11.01.2012

Фахівці Оксфордського Університету провели тестування вакцини проти гепатиту С. Тестування було проведено на 41 добровольці. Про це повідомляють закордонні ЗМІ.

Відомо, що тривалий час людина може жити з вірусом гепатиту С, навіть не підозрюючи про це. А за цей час печінка руйнуватиметься.

Згідно з даними ВООЗ, у світі від гепатиту, переданого через кров, страждають 170 мільйонів людей. До недавнього часу вірус вдавалося тільки контролювати за допомогою ліків, але захворювання було невиліковним.

Британські ж фахівці вирішили прицільно впливати на внутрішню структуру вірусу, а не на його поверхню. За словами професора Пола Кленермана, саме всередині розташовується ключова частина вірусу. Фахівцям вдалося модифікувати вірус грипу, використовуючи генетичний матеріал гепатиту С. Так вдалося змусити імунну систему людину атакувати вірус гепатиту. Як показав експеримент, вакцина ініціювала потужну імунну відповідь, яка залишалася активною щонайменше протягом року, не викликаючи серйозних побічних ефектів. Цей результат дозволяє перейти до другої частини випробувань. Найближчим часом науковці збираються дати вакцину людям, які належать до групи ризику зараження вірусом гепатиту С.

Нагадаємо, до сьогодні науковці не могли розробити вакцину, оскільки вірус постійно змінює свою форму.

Детальніша інформація адресою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/577721-stvoreno-vaktsinu-proti-gepatitu-s/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...