RSSВерсія для друку
Страховий поліс має видаватися лише за умови наявності вакцинації - С.Платов
18.01.2012

Страхой поліс, коли з’явиться обов’язкове медичне соціальне страхування, має видаватися лише за умови, якщо особа вакцинована від усіх інфекційних хвороб. Таку думку висловив головний спеціаліст Управління громадського здоров’я МОЗ Сергій Платов.

"У нас зараз є обов’язкових 10 щеплень. У багатьох країнах Європи - це 14, в США – 16. Також, коли запровадять страхову медицину, можливо, щеплення будуть до неї входити, як і в багатьох країнах. Тобто люди отримують повноцінний страховий поліс, але в тому випадку, якщо у неї є всі щеплення, коли вона сама попередила захворювання", - зазначив експерт.

На думку С.Платова, відповідальність за вакцинацію та здоров'я своїх дітей мають нести тільки батьки.

"Відповідальними за дітей є батьки. В даному випадку батьки повинні розуміти: дитина віком 12 місяців не може сама прийняти рішення - вакцинуватись їй чи ні. За таких неповнолітніх дітей відповідальність несуть тільки батьки. Вони, в першу чергу, повинні розуміти, для чого вакцинується ця дитина, від якої інфекції і яка є небезпека від цієї інфекції. Ми повинні прийти до свідомості, тому що в нас дуже багато спекуляцій, на жаль, виникало і виникає, коли йдеться про тему вакцинації. Тому ми хочемо, щоб батьки свідомо йшли на це, щоб з ними проводилась робота і вони розуміли. Тоді, я думаю, ніяких проблем, як і у багатьох країнах, наприклад у США чи Європі, не буде", - повідомив С.Платов.

Детальніша інформація за адресою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/582210-strahoviy-polis-mae-vidavatisya-lishe-za-umovi-nayavnosti-vaktsinatsiyi---s.platov/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...