RSSВерсія для друку
Столичні амбулаторії сімейної медицини оснастять аналізаторами
27.03.2012

До кінця поточного року міська влада має намір оснастити аналізаторами усі 99 амбулаторій сімейної медицини, які сьогодні функціонують у столиці. Про це  повідомили у прес-службі КМДА.

"Це питання має вирішуватися системно. У кожній амбулаторії повинен бути мінімальний перелік лабораторних досліджень. Для цього не потрібен якийсь ускладнений аналізатор, розрахований на 50 і більше параметрів. Необхідний звичайний аналізатор, який буде аналізувати 20, максимум 25 параметрів крові. Що стосується інших аналізів, можна організовувати їх забір у цих амбулаторіях, але виконувати вже ці аналізи в спеціалізованих лабораторних центрах. Тому на цей рік ми поставили собі завдання оснастити діючі амбулаторії сучасним обладнанням, і в тому числі аналізаторами. Я сподіваюсь, що під кінець року всі амбулаторії будуть оснащені", – розповів начальник Головного управління охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв.

За словами Віталія Мохорєва, всього на програму оснащення центрів первинної допомоги, у тому числі амбулаторій сімейної медицини, виділено 47 мільйонів гривень.


Детальніше за адресою:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/6598