RSSВерсія для друку
Стартувала перша спеціалізована програма з медичного права для адвокатів
27.05.2017

 

 

 

 

27 травня 2017 року Українська фундація правової допомоги спільно з Фундацією медичного права та біоетики України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» розпочали реалізацію першої в Україні навчальної програми з медичного права для адвокатів. Перший тренінг програми вже розпочався в готелі «Raziotel» (м. Київ, вул. Ямська 52). Разом з директором Фундації Миколою Сіомою та президентом Української фундації медичного права та біоетики України Іриною Сенютою на офіційному відкритті програми зі словами підтримки виступили також заступник керівника Відділу спеціальних проваджень Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини Валентина Оболенцева та голова комітету Національної асоціації адвокатів України з питань безоплатної правової допомоги Сергій Вилков.

Наступні три дводенні тренінги в рамках програми відбудуться у Львові та Харкові протягом червня — липня.

Одна з ключових передумов виникнення та реалізації ініціативи – недостатній рівень спеціалізації української адвокатури, а відповідно —  значний брак достатньої кількості висококваліфікованих адвокатів, які спеціалізуються у питаннях медичного права.

Для підготовки Групи експертів з медичного права було сформовано навчальну групу з 46 адвокатів, які були відібрані з-понад 250 аплікантів. При формуванні навчальної групи, окрім мотивації та досвіду, враховувався і територіальний критерій, адже метою ініціативи є забезпечення розвитку всеукраїнської мережі фахівців у медичному праві, яка буде здатною до самопідтримки та саморозвитку.

Тренерами навчальної програми будуть 19 висококваліфікованих фахівців у питаннях медичного права – експерти, представники академічного середовища, правозахисники, практикуючі юристи та адвокати.

Джерело