RSSВерсія для друку
США виділило кошти на боротьбу зі СНІДом в Україні
14.08.2012

В Україні розпочато реалізацію проекту "Підтримка Міністерства охорони здоров'я моніторингу й оцінки, епідеміологічного нагляду, безпеки донорської крові та лабораторної мережі в Україні в рамках Президентського плану невідкладних заходів з протидії СНІДу (PEPFAR)". Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Проект має на меті реалізацію ряду завдань за трьома напрямками: зміцнення потужностей національної служби крові, покращення механізмів моніторингу та оцінки за ситуацією щодо ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні, а також покращення функціонування референс-лабораторій.

Реалізація цієї ініціативи стала можливою в результаті переговорів між МОЗ України та представництвом Центру контролю за інфекційними хворобами США (центр СDC). Рішення про виділення гранту було прийнято в центрі СDCу 2010 році в рамках Угоди між Урядом України та Урядом США "Рамкове партнерство з протидії ВІЛ/СНІДу на період до 2015 року включно".

Серед основних цілей угоди - зміцнення Національної Служби крові шляхом вдосконалення інфраструктури, кадрового потенціалу та законодавчої бази. У східній, центральній та західній Україні планується створити трипрофільні центри передового досвіду із сучасним обладнанням та висококваліфікованим персоналом.

Детальніше:

http://www.unn.com.ua/ua/news/866536-ssha-vidililo-koshti-na-borotbu-zi-snidom-v-ukrayini/