RSSВерсія для друку
США схвалюють нові ліки швидше інших країн
21.05.2012

Щоб ліки дійшли до пацієнтів, потрібні роки досліджень і узгоджень з експертними комісіями. Незважаючи на це, у Штатах останнім часом  згоду  на застосування нових препаратів отримали більше найменувань, ніж у Європі та Канаді, пише " Фармацевтичний вісник".

Єльський Університет і Клініка Майо провели спеціальне дослідження і встановили: за останні десять років Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалив більше нових лікарських препаратів за більш короткий час, ніж подібні відомства у Європі та Канаді. У звіті в New England Journal of Medicine говориться, що це перше подібне  дослідження. 

Відомо, що в середньому розгляд заявки на затвердження ліків в Управлінні становить 322 дня. Згідно зі статистикою, це на 45-70 днів менше, ніж в інших країнах (у Європі на це йде 12 місяців, а в Канаді - 13).

Виходить, за десять років Управління розглянуло 225 заявок (на 40 заявок більше, ніж в Європі, і приблизно на 125 більше, ніж у Канаді). Багато ліків (більше половини) спочатку отримують схвалення у  Штатах, і лише потім виходять на європейський ринок, підкреслюють експерти.

 

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/8193