RSSВерсія для друку
Спростування інформації щодо розкрадання МОЗ України державних коштів на суму 5 млрд грн.
27.03.2014

У деяких ЗМІ з’явилася інформація, начебто за результатами розслідувань, проведених Міністерством внутрішніх справ України та Генеральною прокуратурою України, у Міністерстві охорони здоров’я України виявлено факт розкрадання державних коштів на суму 5 млрд грн.

У зв’язку з цим, Прес-служба МОЗ України повідомляє. Нині в МОЗ України дійсно тривають перевірки МВС та ГПУ щодо законності проведення державних закупівель, ініційованих особисто Міністром охорони здоров’я України Олегом Мусієм. Станом на 27.03.2014 р. зазначені перевірки ще тривають. Також МОЗ України офіційно не отримувала результатів та висновків перевірок від МВС та ГПУ, тому наведена в ЗМІ інформація про факт та суму розкрадань є некоректною.

Додатково повідомляємо, що у 2013 році МОЗ України на закупівлю лікарських засобів і медичних виробів з державного бюджету України було виділено коштів у сумі 2,22 млрд грн., у 2012 році – 1,83 млрд грн. Враховуючи це, сума зазначених розкрадань є нереальною, так як перевищує більш ніж удвічі суму виділених бюджетних коштів у 2013 році, та майже втричі – суму видатків з державного бюджету у 2012 році на закупівлю лікарських засобів та медичних виробів.

Детальніше:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...