RSSВерсія для друку
Спроба захоплення заводу "Індар" дискредитує Україну на ринку інсуліну
25.04.2014

Спроба рейдерського захоплення головного виробника інсулінів в Україні, заводу "Індар", може призвести до втрати контракту з Бразилією на 52 млн дол. і закрити латиноамериканський ринок. Про це заявила в ході прес-конференції голова правління фармацевтичного підприємства Любов Вишневська, передає УНН. 

Приводом для спроби рейдерського захоплення став інцидент 11 квітня, під час якого представники МОЗ та ДАК "Укрмедпром" у супроводі озброєних людей намагалися замінити керівництво, вилучити печатку і документи підприємства.

Як пояснила Вишневська, замовником захоплення є народний депутат Валерій Гелевей і колишній керівник "Індар" Олег Лазарєв, в 2011 р. оголошений в міжнародний розшук за звинуваченням у розкраданні державного майна, щодо якого новим керівництвом Генеральної прокуратури України кримінальне переслідування припинено. Безпосереднім виконавцем, за словами глави правління підприємства, виступає міністр охорони здоров’я Олег Мусій, який раніше неодноразово виступав із звинуваченнями на адресу фармацевтів.

Детальніше:

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...