RSSВерсія для друку
Спирт і рукавички не рятують від передачі лікарняних супербактерій
09.01.2014

В лікарнях бактерії Clostridium difficile, що викликають діарею, поширюються легше, ніж можна уявити. Спори цих патогенів вчені знайшли на руках 24% співробітників одного французького госпіталю, що мали справу з людьми, зараженими бактерією, пише Medical News Today.

Фахівці радять після контакту з такими хворими обов'язково обробляти руки спиртовмісними засобами, милом і водою. Але практика показує, що цього недостатньо і заразитися вже можуть інші пацієнти. Спори C. difficile стійко переносять процедури дезінфекції, а рукавички не здатні на всі 100% врятувати від зараження.

До речі, ця проблема актуальна не тільки для лікарень, де відзначається високий рівень зараження C. difficile. В небезпеці знаходяться особи, які проходять антибіотичну терапію, і літні люди. Що стосується працівників, то найчастіше заражаються фахівці, вимушені мити пацієнтів після мимовільної дефекації, змінюють брудні простирадла, проводять колоноскопію або подібні дослідження. Ризик безпосередньо залежить від тривалості контакту. Як правило, заражається молодший медичний персонал (42%), терапевти (23%) та медсестри (19%).

 

Джерело