RSSВерсія для друку
Сьогодні - Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму
02.04.2012

Сьогодні з ініціативи ООН четвертий раз відзначатиметься Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму. У зверненні, з яким з цього приводу виступив Генеральний секретар ООН, зазначається, що кількість дітей і дорослих, які страждають від аутизму, невпинно зростає в усіх країнах і серед усіх расових, етнічних і соціальних груп. Про це повідомили в Центрі новин ООН.

Однак, попри увагу, яка приділяється цій проблемі, ступінь поінформованості громадськості залишається низькою. Глава ООН вважає, що особи з аутизмом досі наражаються на серйозні проблеми стигматизації та дискримінації, зазнають насильства та ізоляції.

У своєму зверненні Пан Гі Мун зазначив, що аутизм – тяжкий психічний розлад. Однак у багатьох випадках правильне лікування на ранньому етапі захворювання дає позитивні результати. Тому винятково важливо підвищувати поінформованість населення щодо симптомів аутизму та якомога швидше починати лікування від цього захворювання.

Він закликав надавати підтримку батькам, сприяти працевлаштуванню аутистів з урахуванням їхніх професійних навичок і вдосконалювати систему освіти, щоб вона краще задовольняла потреби осіб, які страждають на аутизм.

Детальніше за адресою:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/7050