RSSВерсія для друку
Сьогодні відзначається Міжнародний день миру
21.09.2012

Сьогодні відзначають Міжнародний день миру, який був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 1981 році.
Як повідомили УНІАН в Інформаційному центрі Представництва ООН в Україні, перший офіційний день миру відзначили у вересні 1982. Щороку в усіх куточках Землі проходять заходи, присвячені цьому Дню. В цей день ООН закликає повністю припинити військові дії на всій Землі.
В 2012 році заходи в рамках Міжнародного дня миру проходять під девізом: «Міцний мир - запорука надійного майбутнього».
Звертаючись до світової спільноти, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун наголосив: «Збройні конфлікти підривають основи основ сталого розвитку. Природні ресурси повинні використовуватися на благо суспільства, а не для фінансування воєн. Місце дітей - у школі, а не в армії. Засоби національних бюджетів мають спрямовуватися в першу чергу на розвиток людського потенціалу, а не на створення смертоносної зброї. У Міжнародний день миру я закликаю всі воюючі сторони знайти мирні шляхи врегулювання конфліктів, в яких вони беруть участь».
Пан Гі Мун закликав світову спільноту спільно працювати в ім`я розбудови майбутнього, в якому кожній людині будуть гарантовані мир, справедливість і процвітання.
Джерело:
health.unian.net/ukr/detail/238705

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...