RSSВерсія для друку
Сьогодні відбулася всеукраїнська акція «Лікарі України за мир»
06.08.2014

6 серпня з нагоди відзначення міжнародного дня «Лікарі світу за мир» в Маріїнському парку у Києві відбулася акція за участю представників Міністерства охорони здоров’я, лікарів, медиків та волонтерів Майдану.

Вони зачитали відкритий лист, в якому солідарно звернулися своїх колег в усьому світі, і особливо в Російській Федерації, закликати політиків покласти край війнам, припинити вбивства і кровопролиття, згадати про гуманізм і милосердя.

«На превеликий жаль, сотні українців зараз гинуть, захищаючи територіальну цілісність своєї Батьківщини, боронячи Україну від кремлівської навали. Найманці Путіна вбивають і калічать наших чоловіків, жінок і дітей. Українські лікарі не виходять з операційних, проводячи надскладні операції. Всі вони віддаються до останнього, щоб врятувати життя кожному. Надаючи допомогу на передовій медики наражаються на смертельну небезпеку, отримують поранення, а дехто з них – гине. Московський агресор та його приспішники повністю ігнорують норми Женевських конвенцій щодо особливого статусу медичних працівників – терористи обстрілюють «швидкі», бомблять лікарні, вбивають медиків.

Детальніше: