RSSВерсія для друку
Сьогодні світ відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом
01.12.2012

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається в усьому світі щороку 1 грудня. Він став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності, вшанування пам’яті тих, хто пішов з життя, та святкування здобутків, таких як розширення доступу до лікувально-профілактичних послуг, повідомляє АМН

Відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом було започатковано у 1987 році Глобальною програмою зі СНІДу Всесвітньої організації охорони здоров’я, і вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року. У 1996 році почала діяти Об’єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС), яка взяла на себе планування Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом і сприяння його відзначенню. ЮНЕЙДС не зосереджувалася тільки на одному дні, а створила Всесвітню кампанію з питань СНІДу, яка у 2004 році стала самостійною організацією. 

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це можливість дізнатися про факти щодо ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та лікувати тих, хто живе з ВІЛ, відверто, з повагою та розумінням.

Джерело:http://amn.net.ua/ukr/news/events/14514