RSSВерсія для друку
Сьогодні Міжнародний День захисту дітей
01.06.2012

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Встановлене це свято в листопаді 1949 року ухвалою Ради Міжнародної демократичної федерації жінок, передає АМН.
Цей день покликаний нагадати суспільству про необхідність дотримання та поваги прав дитини, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля, до проблем охорони здоров'я.
З 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, тощо.
Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року. Свято встановлено "…на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" та інших громадських організацій…" згідно з Указом Президента України "Про День захисту дітей" від 30 травня 1998 року № 568/98.
Детальніше: http://amn.net.ua/ukr/news/events/8574