RSSВерсія для друку
Сьогодні європейці виступлять проти українського гомофобного закону
02.07.2012

Європейське відділення Міжнародної асоціації лесбійок, геїв, бісексуалів і транссексуалів проведе в Брюсселі демонстрацію біля представництва України при ЄС, протестуючи проти наміру Верховної ради України прийняти закон про заборону пропаганди гомосексуалізму. Про це  повідомили у прес-службі Асоціації, передає УНН. Згідно з повідомленням, демонстрація відбудеться сьогодні.


Верховна Рада України планує обговорити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму на наступному пленарному тижні.
Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала депутатів ВР України відхилити законопроект, що передбачає введення заборони на пропаганду гомосексуалізму, спрямовану на дітей. Як говориться в повідомленні організації, 16 травня парламентський комітет підтримав даний законопроект, у зв'язку з чим організація висловлює глибоку стурбованість.


Як повідомляв УНН, за словами Верховного комісара ООН з прав людини Наві Піллей, треба боротися з ненавистю та насильством, а не зі стосунками сексменшин. До того ж депутати європарламенту, які були присутні на форумі "Гей-прайд-2012", який відбувся у Києві висловили думку, що саме через утиск геїв Україна все ще далека від Європи.
Пізніше Європейський парламент засудив насильницькі дії під час подій у Києві, організованих представниками сексуальних меншин 20 травня поточного року в рамках "Kyiv Pride", та закликав Україну на законодавчому рівні заборонити дискримінацію громадян за сексуальною орієнтацією.

Джерело:

 

http://amn.net.ua/ukr/news/events/9650