RSSВерсія для друку
"Соціальне безпліддя" - новий діагноз, який ставлять самотнім жінкам
13.11.2012

Лікарі констатують: все більше жінок звертається до ЕКО не через безпліддя, а, можна сказати, з ідеологічних міркувань. До цієї групи відносяться жінки, які наближаються до 40 років, самотні, гетеросексуальні і не бажають витрачати час на пошуки партнера, пише The Sydney Morning Herald.

З такими висновками виступили ЕКО-клініки Мельбурна і Сіднея. За даними представників клінік, число жінок, які бажають завести дитину з донорською спермою, за останні три роки зросла на 10%.

За словами Майкла Чапмана, віце-президента Австралійського суспільства репродуктологів, на сьогоднішній день бути самотньою матір'ю вважається практично нормою. Все, що потрібно зробити жінці 38-39 років, - отримати донорську сперму.Підтримку нададуть родичі і батьки. Цей феномен був негласно названий "соціальне безпліддя".

Однак деякі донори виступають проти подібного використання їх матеріалу, побоюючись за благополуччя дитини, яка буде рости без батька. Притому, як наголошує професор Геб Ковакс з Монашського центру ЕКО, його пацієнтками, зазвичай, є успішні жінки, які зробили кар'єру в журналістиці або банківській справі. Тобто вони здатні самостійно забезпечити дитину.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/13905

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...