RSSВерсія для друку
Смерть півторарічного хлопчика в Одесі не пов'язана зі щепленням - експерт
26.03.2012

Смерть півторарічного хлопчика на четвертий день після ревакцинації АКДС жодним чином не пов'язана зі щепленням. Про це  розповів начальник Управління охорони здоров'я Одеської міської ради Сергій Калінчук.

"В понеділок дитині зробили ревакцинацію АКДС. Півторарічний малюк відчував себе нормально. Під вівторок його оглянули, в середу і четвер все було добре, в тому числі і в п'ятницю. За словами батьків, у п'ятницю дитина заснула, потім прокинулася і у неї трапилася істерика. Малюк перестав дихати. На жаль, реанімація виявилася неефективною. Розтин дитини проводила судмедекспертиза. Виявилася рідкісна пухлина міокарда, рідкісна нейрофіброма. Це один зі станів, які кваліфікуються у всьому світі як такі, що викликають синдром раптової дитячої смерті. Щеплення жодного відношення до смерті дитини не має, це був збіг. Чому розвивається смерть при даній патології? Тому що настає миттєва декомпенсація серцевої діяльності. Дитина заплакала, отримала стрес - і сталася декомпенсація. Що стосується "сироваткової хвороби", про яку казала мама хлопчика, то можу сказати, що вона ніколи не розвивається раптово, а характеризується розвитком протягом декількох місяців", - прокоментував ситуацію С.Калінчук.

Нагадаємо, батьки півторарічного хлопчика, який помер на четвертий день після щеплення, заявили, що дитина стала жертвою халатності лікарів, і смерть сталася в результаті щеплення.

Детальніше за адресою:

http://www.unn.com.ua/ua/news/657431-smert-pivtorarichnogo-hlopchika