RSSВерсія для друку
Скасування таємниці усиновлення можливе
07.09.2012

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вважає, що відміна таємниці усиновлення є тривалим процесом і можлива лише після зміни ставлення суспільства до цього, передає УНІАН.

Як повідомили  у прес-службі Омбудсмана, у Секретаріаті Уповноваженого ВР відбулася робоча нарада В.Лутковської, присвячена питанням дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності в Україні.

Участь у нараді взяли президент міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда Україна" Катерина Левченко, віце-президент центру "Ла Страда Україна" Людмила Ковальчук, а також представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина і співробітники Департаменту з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності.

Під час наради обговорювалися механізми здійснення моніторингу закладів і притулків для осіб, які постраждали від насильства в сім’ї. За словами президента "Ла Страда Україна" К.Левченко, на сьогодні в Україні у 19 регіонах існують 36 таких закладів, але більшість із них мають обмежувальні умови прийняття осіб до притулків – за віком або наявністю дітей.

 

Детальніше:

http://amn.net.ua/ukr/news/events/11612