RSSВерсія для друку
Система працевлаштування молодих медиків має бути перезавантажена
17.07.2015

16 липня відбулася зустріч представників медичної спільноти, громадських активістів, експертів, студентів-медиків, представників профспілки медичних працівників за участі Першого заступника Міністра охорони здоров’я Олександри Павленко та народного депутата України Костянтина Яринича. Темою обговорення стали проблемні питання працевлаштування та обов’язкового трирічного відпрацювання випускниками медичних ВУЗів, які отримали вищу освіту за рахунок місцевого або державного бюджету.

Донедавна стаття 52 Закону України “Про освіту ” передбачала, що особи, які отримали вищу освіту за рахунок місцевого або державного бюджету, спрямовуються на роботу за розподілом і зобов’язані відпрацювати відповідно до Порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

На виконання вказаної норми закону Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 992 від 22.08.1996 року, затвердивши Порядок працевлаштування випускників, підготовка яких здійснювалася за державним замовленням. Порядком передбачено, що після закінчення університету випускник повинен обов’язково відпрацювати три роки або відшкодувати вартість свого навчання, а також понесені замовником витрати.